Geen categorie

Wassen op 30 graden.

Ahhh heerlijk, spiksplinternieuwe kledij. De stof glanst mooi, je kledingstuk zit als gegoten en liefst vanal trek je het meteen aan. Maar dat je nieuwe kledij best op voorhand wast wisten jullie waarschijnlijk al allemaal. Hieronder enkele redenen waarom:

In sommige dure boetieks dragen de verkoopsters kledij uit de winkel. Het kost de werkgever te veel om dure merkkledij of procenten te geven, dus trekken de verkoopsters maar iets aan uit de rekken. ‘S Avonds strijken en terug in het rek. Dat er allerlijk lichaamsgeuren/sappen kunnen opzitten hoef ik je er niet bij te vertellen. 

Er zijn -helaas- mensen die een kledingstuk aanschaffen om 1 avond/dag aan te doen, en het binnen de 14 dagen terug gaan omruilen. Heb je ooit al een papieren zakdoek of iets dergelijks in de zakken van je nieuwe jeans gevonden? Dan is de kans groot dat dit een teruggebracht exemplaar was.

Maar ook chemische stoffen zij talrijk aanwezig. Het kan uitslag/irritatie veroorzaken en je hormonen verstoren. De chemische stoffen worden vooral gebruikt voor transport, de verf mooi aan de vezels te houden en schimmels te voorkomen.

Ik was alle kledingstukken/beddengoed nog vooraleer ik het gebruik. Wie nog?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s