Geen categorie

Uitstappen.

Het einde van de maand én einde van de vakantie is in zicht. Ik lees vaak ‘het geld is op’ of ‘wij hebben geen geld voor uitstappen dus daarom blijven we thuis’ of…

Ik geloof niet dat elke uitstap geld moet kosten, dus som ik voor jullie de leukste gratis plekjes op!

Speeltuinen! Ja! Elke gemeente heeft er wel een paar. Jaarlijks kijk ik op de site van onze stad naar alle speelpleinadresjes en fietsen we speelplein per speelplein af. Boterhammen in de rugzak en weg ermee. Entertainment alom, kostprijs: nul, nada, noppes. Ps. Als je kinderen al wat groter zijn, neem een boek mee om helemaal ontspannen thuis te komen. Vaak zijn die speelpleinen absoluut niet druk.

De zee! Oké dit is waarschijnlijk met de fiets zo goed als onmogelijk. De enige prijs die hieraan vasthangt is die van auto/bus of trein. Alweer lunchpakket mee, rugzak of trolley gevuld met speelgoed en weg ermee. Ps. Je bent niet verplicht een ijsje te gaan eten of een bak friet.

Ontdek je stad of gemeente. Ga eens een wandeling maken, of een fietstocht. Rij door straten waar je nooit komt en wie weet ontdek je wel een super gezellig plaatsje om te picknicken!

Het bos. Hier voeg ik enkel aan toe: neem een tekenspray/tang mee. Ga op zoek naar ridders of kabouters of dinosaurussen of smurfen of…

Nodig jezelf uit. Bij vriendinnen of bij familie. Extra fijn is als die vriendinnen of familie ook kinderen hebben en liefst nog een zwembad met deze temperaturen.

De boerderij. Je kan niet vroeg genoeg uitleggen dat een alpaca geen lama is, dat er kippen én hanen zijn, dat het jong van een koe een kalf is. 

Er is ALTIJD Iers leuks te doen. Dus hup, zet je picknickmand klaar, en trek erop uit! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s