Food

Chocolade overload.

De sinterklaaschocolade was hier nog niet helemaal op of er kwam een lading paaseieren aan. Een overload aan chocolade dus. Maar wat doe je daar in hemelsnaam allemaal mee?! Ik ben er zeker van dat jullie vandaag al geen chocolade meer kunnen zien. Graag geef ik jullie enkele tips mee wat je kan doen met die overload.
Chocolademelk maken! Poepsimpel maar toch leg ik het nog eens uit. You never know, er zijn altijd mensen die niet weten waar te beginnen.


Witte chocolademelk:

Zet een pannetje met 200ml melk op het vuur. Niet te heet natuurlijk en blijf een beetje roeren zodat er geen velletje op komt. Van zodra de melk warm is voeg je 5 à 6 chocoladeeitjes toe en ook een theelepel suiker. Ik drink deze het liefst warm met een beetje slagroom, een klein beetje chocoladeschilfers én een snufje kaneel.


Aardbeien met een chocoladelaagje:

Smelt de chocolade au bain marie. Dop de aardbeien voor 3/4 in de chocolade en laat hard worden op een rooster in de frigo. Ideaal voor te presenteren op het toekomstig feestje! 


Dame blanche:

Benodigdheden:

  • 100 gram fondantchocolade
  • 450 ml. room
  • 12 bollen vanille ijs.

Klop 300 ml. room half op en laat even rusten in de koelkast. Smelt de chocolade samen met de rest van de room au bain marie. Roer regelmatig!

Leg in elk glas 3 bollen vanille-ijs en giet hierover de warme chocoladesaus. Werk af met de half opgeklopte slagroom.


Chocolade milkshake

Benodigdheden:

  • 1 dl. room
  • 1 dl melk
  • 200 gram chocolade
  • 4 eetlepels chocolade ijs
  • Geraspte chocolade om af te werken.

2Smelt de chocolade in ongeveer 1 dl room. Giet 1 dl. melk in een maatbeker en voeg het chocolade ijs toe

Giet de warme lopende chocolade op de koude massa en mix onmiddellijk tot een stijve massa. Serveer en werk af met geraspte chocolade.

Smakelijk!

Xoxo

Advertenties

6 gedachten over “Chocolade overload.

  1. Lekker dit allemaal! Ik heb nog nauwelijks chocolade op deze Pasen. Ben ook niet zo dol op gewoon chocolade-eitjes of zo maar je recepten om er iets anders van te maken, zijn super. Vooral die chocolademelk! En inderdaad, ik wist niet hoe je het moest maken.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s