lifestyle

De leukste moederdagcadeautjes.

Het is al weer bijna zo ver. 14 mei is het Moederdag en zeg nu zelf, we verdienen een standbeeld. Moeten we daarom (dure) cadeaus krijgen? Uiteraard niet. Een blijk van appreciatie het ganse jaar door is voor mij van meer belang. Maar ik blijf realistisch, ik ben nog steeds gelukkig met een cadeautje. Al is het een boeketje bloemen.

Toch wil ik jullie mannen even enkele tips meegeven die sowieso bij moeder de vrouw scoren.  –Zit uw man al naast u? Roep hem er snel even bij, of drop dit artikel in zijn mailbox.-

Ik deed rondvraag aan een pak jonge moeders en dit is wat zij willen:

Op de absolute nummer 1 staat uitslapen. En daar wordt niet bij bedoeld dat je nog jengelende kinderen in de living hoort en papa gewoon op de zetel ligt. Neen vaders, kleed uw kinderen aan, en vertel heel trots aan de kinderen ‘we gaan ontbijten bij oma’!  Vergeet onderweg geen bloemetje (en een ontbijtje) te kopen. Zodat mama in alle rust kan wakker worden wanneer het haar past.    Ook oma’s varen hier wel bij!

De nummer 2 is iets realistischer. Een dagje/weekendje weg met het gezin. Geef toe, vaak wordt het te weinig gedaan. De week is druk, het weekend ook. Laat eens alles vallen en boek een weekendje weg. Leg je vrouw dat weekend extra in de watten. Kook voor haar in het vakantiehuisje, steek de kinderen samen in bad,… schakel jullie telefoons uit. Zo genieten jullie enkel van elkaar.

Op de 3de plaats staat het cliché. Een juweeltje. Het liefst van al gepersonaliseerd. Met moedermelk of de naam van de kindjes. 

Nummer 4 wil ik ook zelf heel graag. Een steampod. Natuurlijk wilt je vrouw elke dag een coupe alsof ze net uit het kapsalon komt. En je moet het zo bekijken, je investeert in een goei machine, zo spaar je vele brushbeurten uit. Win-win als je’t mij vraagt.

Nummer 5: huishoudtoestellen. Een Kärcher ruitenreiniger of een steelstofzuiger. Natuurlijk zal jij als man deze eerst eens testen en demonstreren aan de vrouw. Zet dat sopje maar al klaar, meneer.

Nummer 6: een afspraak. En denk nu niet dat je er vanaf komt met een avondje cinema. Gun je vrouw me-time. Geef ze (minimum!) 1 avond (of dag) in de maand vrij. Jij zorgt voor de kinderen en runt het huishouden terwijl de vrouw even heel erg aan zichzelf denkt. En als extra een iPhone 7 plus. Zodat ze je steeds kan bereiken om te vertellen hoe leuk ze het heeft.

Nummer 7: een flesje parfum. Weet je niet welke geur gekozen? Ga eens een namiddagje shoppen met haar en bekijk geniepig toe welke parfum haar voorkeur neemt. Die ga je dan gewoon achter haar rug kopen, nadat je de discussie voerde ‘dat we echt geen €70 uitgeven aan een geurtje die je zomaar in het rond spuit.’ 

Nummer 8: iets in huis of tuin. En dit mag je breed nemen. Een zalige ligzetel voor op terras, leuke tuinverlichting, een ixxi, … 

Nummer 9: een tattoo. Ook al is het iets wat ik waarschijnlijk nooit zal doen, toch kwam dit antwoord vaak terug. Plan een afspraakje achter haar rug bij een goeie artist en neem haar onverwacht mee. Zo zal ze ook geen stress hebben op voorhand.

Nummer 10: iets zelfgemaakt van de kindjes. Denk nu maar niet dat je er makkelijk vanaf komt! Nadat je mij tip nummer 6 toegepast hebt, heb je een zee van tijd om samen met de kinderen iets te knutselen. Schuim Pinterest af en waan je een echte artiest. Het hoeft niet perfect te zijn, het is mooi als het van uit je hart komt.


Zodus mannen, happy wife, happy life! Jullie kunnen het, en het is niet eens zo moeilijk. Onthou dat enkele van mijn tips vaker geapprecieerd worden dan enkel op Moederdag.

Xoxo

Ik heb bewust enkel de woorden ‘papa’, ‘vader’ en ‘mannen’ gebruikt. Dit kan je natuurlijk ook gewoon vervangen naar ‘mama’, ‘moeder’ en ‘vrouwen’.

Advertenties

4 gedachten over “De leukste moederdagcadeautjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s