kids

Jebroer-Kind van de duivel.

Er is heel wat ophef over het ‘kind van de duivel’ lied. Kinderen zouden dit niet mogen horen op de speelplaats, op de radio, eender waar. Als ik zelf even naar de tekst luister vind ik het vooral een erg onzinnige tekst. Zoals vele liedjes natuurlijk. Mijn dochter van 6 weet in de verste verten niet wie de duivel is, en associeert haarzelf (en mij ;)) daar dus gelukkig niet mee. Wij zetten geen verbod op het liedje. Speelt het op de radio, dan breekt het zweet me niet uit. Ik laat het gewoon afspelen. Ook al zitten mijn kinderen bij mij. Bewust opzetten doen we niet. Ik krijg hoofdpijn van zo’n muziek.

Mijn zoon is daar nog helemaal niet in geïnteresseerd. Hij heeft liever geen muziek, laat staan dat hij kind van de duivel reciteert. Woorden als drank, drugs en fuck it gebruiken wij niet thuis. Mijn kinderen weten niet wat het inhoud en gebruiken die woorden (nog) niet. 

Wat mij veel ongeruster maakt is dat mijn dochter een tijdje geleden zomaar uit het niets zei ‘ik ben een kutkind’. En dat horen ze niet van op de radio, maar van op de speelplaats. Moeten wij onze kinderen angstvallig beschermen tegen dit liedje? Neen, voor mij hoeft het niet. De lelijkste woorden leren ze toch. Of het nu op de speelplaats is of in de jeugdbeweging, dat hoort er nu eenmaal bij. Maar daarom tolereren wij het uiteraard niet. Mijn dochter gaat geen satanistische duivelaanbidder worden door dit liedje luidkeels mee te zingen. En hopelijk ook geen gabber.

Xoxo

Advertenties

3 gedachten over “Jebroer-Kind van de duivel.

  1. ik vind het qua muziek ook echt heel erg slecht dus bewust opzoeken en draaien zal hier sowieso niet gebeuren. Als het op de radio is zal ik het niet afzetten maar de radio staat hier zelden luid dus ik denk dat we het zelfs vaak niet horen.
    dan, over de tekst… Nina kwam er weken geleden al mee naar huis, ze is 4. ze vroeg of ik het wou zingen, ze had dat op school gehoord. ze heeft voor zichzelf ook besloten dat iemand niet echt een kind van de duivel kan zijn, en dat het dus een ‘stiefduivel’ moet zijn. heel grappig vind ik 🙂
    ze is een kind dat altijd alles wil weten dus ik denk wel dat ze ‘weet’ of zich een voorstelling maakt wat een duivel is (ze kent immers ook de Rode Duivels van de voetbal en wou toen ook al weten hoe dat precies zat). dus ze zal de twee zinnetjes die ze kent wel zeker voor zichzelf verklaren. voor de rest ga ik er niet echt op in, ik ga haar zeker de andere lijnen niet leren 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s