kids

Hoe is dat nu, een kind in de basisschool?

Ik zal het jullie met plezier zeggen hoe het is. Klein blijven onze kinderen helaas niet. Ik zag mijn dochter evalueren van een kleuter naar een typische 6-jarige. Haar gedrag is zo veranderd, ze is plots groot geworden. 

Huiswerk kwam erbij, bijna elke dag. Na school kroop ze steevast met haar papa aan de keukentafel om te lezen of te rekenen. (Want dat laatste daar heb ik geen kaas van gegeten.) Het was moeilijk en veel te veel! Neh, het ligt eruit! Na een lange dag op school nog een reeks huiswerk maken. Opnieuw aan de tafel zitten, opnieuw opperste concentratie hebben. Dat lukte zeker niet elke dag. Ik merkte wanneer het niet meer ging, en dan deed ik de boeken dicht. Het moest niet meer voor mij. Ik zag mijn kind vermoeid, vermoeider dan wat ze ooit was geweest. Zuchtend als het weer eens rekenen was. Gelukkig als ze geen fouten maakte op haar dictee. En tevreden als ze mocht lezen. Dat doet ze gelukkig graag.

En dan heb ik jullie nog niet verteld dat miss Aya gewoon al mijn sms’en kan lezen ondertussen. Vergeet het om eens iets te schrijven dat nog niet voor hun ogen bedoeld zijn. Of plots tot de vaststelling komen dat er een sms met 140 emoticons en de tekst ‘ik hou van jou’ naar je baas verzonden is. Yep, be prepared!

Ook heb ik als ouder nog een beetje meer moeten loslaten.  Binnenkort vertrekt ze zelf voor het eerst op 2-daagse en ik steek het in een diepe vergeetput, zodat ik er niet aan moet denken. Want ja, ik ga ze te pletter missen. En ook al is ze in goeie handen, toch zal de ongerustheid er serieus inzitten.

En voor we het weten is het nieuwe schooljaar alweer aangebroken. Alweer een stap verder en net daarom, geniet ik van elke dag.

Xoxo

Advertenties

3 gedachten over “Hoe is dat nu, een kind in de basisschool?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s