diy

DIY-stoel.

Ik kocht vorig jaar in de kringloop 2 houten roze stoelen met de bedoeling om eentje op de kinderkamer als bureaustoel te gebruiken en de andere te schilderen. Omdat uitstel hier geen afstel is kreeg ik woensdag het geniale idee om de stoelen te schilderen. Enfin, te spuiten.

Op de middag ging ik snel naar Action en kocht ik 4 spuitbussen. Ze stonden in promo dus bracht ik er gewoon meer mee dan gepland want komen hier wel vaak eens van pas. 

Dit heb je nodig:

  • Gesso (Action, €2,5)
  • Verfborstel (Action, €0,99)
  • Spuitbus (Action, €1,49)
  • Vernis (Action, €1,99)

Image by Mamavantweeblog

Voor:

Image by Mamavantweeblog

Tijdens:

Image by Mamavantweeblog

Na:

Image by Mamavantweeblog
Image by Mamavantweeblog
Image by Mamavantweeblog

Zoals jullie zien koos ik voor mat zwart. De tweede stoel krijt morgen zijn eerste spuitlaag. Ik deed daarnet al de gesso erop zodat het deze nacht kan drogen. Dankzij de gesso (kalkprimer) is er geen schuurwerk nodig. Voor 1 stoel gebruikte ik 1,5 spuitbus. Best goedkoop! 

Wat vinden jullie van de transformatie? Best onherkenbaar he!

Xoxo

18 gedachten over “DIY-stoel.

  1. Super! Ik wil al lang m’n trip trap in het zwart steken maar stelde het telkens een beetje uit door het werk- hiermee lijkt dat precies opgelost 😀 Ik ga er morgen om!
    Merci 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Hey, die gesso mag je dat direct op de roze stoel aanbrengen of moet je de stoel eerst even schuren ? Hoeveel lagen gesso, slechts 1 of meerdere ? Heel mooi resultaat, proficiat. Marie

    Like

Plaats een reactie